HONDENTRIMSALON TWINKEL

Met alle honden klein van maat, weet Trimsalon Twinkel wel raad

WASSEN EN FÖHNEN

Voor het wassen van uw hond maak ik gebruik van een shampoo en cremespoeling die speciaal ontwikkeld zijn voor de vacht en huid van de hond. Na het wassen wordt de vacht geborsteld en gefohnt. Voor het fohnen gebruik ik een waterblazer, die het water uit de vacht blaast. Deze wordt niet warmer dan 30 graden, zodat het niet de huid kapot kan maken door oververhitting. Een schone en droge vacht is de basis voor een perfect model.

Uiteraard mag u uw hond ook brengen voor alleen een wasbeurt.

PLUKKEN

Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij honden met een ruwharige vacht. De vacht dient wel goed "trimrijp" te zijn om de vacht en de hond zo min mogelijk te irriteren.Het haar wordt plukje voor plukje en soms haar voor haar, in de groeirichting van het haar verwijderd. Doordat het plukken op een deskundige manier gebeurt, merkt uw hond er bijna niks van. Bij deze techniek wordt in een keer de gehele harde bovenvacht weggeplukt. De zachte ondervacht blijft staan.

STRIPPEN

Bij deze techniek zal uw hond niet geheel in de onderwol geplukt worden en natuurlijker ogen. Wel zal hij regelmatiger naar de salon moeten komen.
Sommige honden hebben van nature al een stripvacht. Wanneer de lange harde bovenvacht weggeplukt wordt verschijnt de nieuwe (korte) harde bovenvacht met daaronder de zachte ondervacht.
Indien de stripvacht gewenst is, pluk ik na ongeveer 4 maanden na de “grote” plukbeurt zo gelijkmatig mogelijk de helft van de harde bovenvacht weg. Er blijft dus na deze plukbeurt een dubbele vacht over.

EFFILEREN

Eerst worden er zoveel mogelijk dood haar en klitten uitgeborsteld. Hierna wordt de hond gewassen, geföhnt en met een speciale schaar uitgedund en ingekort. De hond krijgt een natuurlijke uitstraling.

KNIPPEN

Eerst worden de eventuele klitten eruit gekamd en doorgeborsteld. Daarna gaat de hond in bad en wordt hij gedroogd met de waterblazer. Als hij helemaal droog is zal hij in model worden geknipt met een rechte schaar.

ONTWOLLEN

Er zijn heel veel rassen die naast de normale vacht ontzettend veel ondervacht hebben. Dit is de zogenaamde onderwol. Als dit los gaat laten, gaan deze honden enorm in de rui (meestal 2 x per jaar). Ze trekken als het ware een jas uit. Daarnaast zorgt een wasbeurt en de behandeling met de waterblazer ervoor dat de hond van de vervelende losse jeukende haren af is. Welke techniek gebruikt wordt is afhankelijk van het ras en het vachttype. Het ONTWOLLEN scheelt een hoop haren in huis en de hond is een stuk eerder van de vervelende rui af.

SCHEREN

Met de tondeuse kan de vacht in verschillende lengtes worden geschoren. Eerst wordt de hond voorgeschoren en ontklit. Daarna wordt de hond gewassen en geföhnt. Dan wordt hij geschoren in het gewenste model.

BORSTELEN EN KAMMEN

Hierbij wordt de vacht geheel behandeld om los zittend haar en eventuele klitten te verwijderen. Het borstelen en kammen van de vacht is een goede massage voor de huid en stimuleert de bloedsomloop. Het is daarom belangrijk regelmatig de hond te borstelen en kammen. Het klit vrij maken van de vacht is niet prettig voor de hond en helaas niet altijd pijnloos voor de hond en uw portemonnee… Is de vacht vervilt, dan is het niet mogelijk er een leuk model in te maken. Vaak is de enige oplossing, scheren.

ONTKLITTEN

Een hond met klitten op de bekende plaatsen, zoals achter de oren, snor/baard, oksels, onder de buik, aan de binnenkant van het dijbeen, kan worden behandeld met een klittenkam. Deze kam snijdt de klit door. Ik vind het belangrijk dat de trimbeurt voor de hond een uitje is en de hond met plezier komt en gaat. Daarom kies ik er liever voor om op gevoelige plaatsen een klit weg te knippen. Als de klit op een zichtbare plek zit zal ik ervoor kiezen hem eruit te kammen, anders krijg je een "gat" in de vacht.

OREN EN NAGELS

Bij alle behandelingen worden de nagels geknipt.De haren tussen de kussentjes weg geknipt en de oren schoongemaakt en haren eruit verwijderd.


U kunt me ook volgen op instagram: hondentrimsalon_twinkel

Openingstijden

maandag

9:00–18:00


dinsdag

9:00–18:00


woensdag

9:00–18:00


donderdag

9:00–18:00


vrijdag

9:00–18:00

Buiten de openingstijden mag u me altijd bellen voor informatie of een afspraak.

Routebeschrijving