HONDENTRIMSALON TWINKEL

Met alle honden klein van maat, weet Trimsalon Twinkel wel raad

WIST U DAT...

U alleen contant kunt betalen in de trimsalon.


WIST U DAT...

Als u klant van mij bent en er is een probleem met bv een nagel, anaalklieren, een teek of iets anders, u mij altijd kan bellen zodat ik u kan helpen het op te lossen? Dit mag ook 's avond (of in het weekend (als ik er ben). Het welzijn van uw hond staat voor mij bovenaan!!


WIST U DAT…

De hond na een trimbeurt altijd een leuk kadootje en een lekkere kluif krijgt?


WIST U DAT...

Ik het leuk vind om rustig de tijd te nemen voor uw hond? Vandaar dat het soms misschien naar uw idee wat lang kan duren, maar spelen en even pauze bij een grote behandeling is erg prettig voor uw hond.


WIST U DAT...

Als het herfst is veel honden in de rui gaan of klitten hebben gekregen van alle regen. Maakt u op tijd een afspraak om uw hond te laten trimmen, dat zal u wachttijd besparen.


WIST U DAT...

Als uw hond loops is u haar gewoon kan brengen. Zou u dit wel even tijdens het brengen willen zeggen, dan houd ik rekening met eventuele reuen die binnen komen en schrik ik niet zo van al het bloed op tafel...


WIST U DAT…

Ook vlooien of teken geen probleem zijn voor mij. Ik reken geen extra kosten en zal ze doden en verwijderen van uw hond. Wel even melden tijdens het brengen, dan kan ik rekening houden dat de volgende hond niet ook besmet wordt. Ook kan ik u advies geven over hoe u ze het beste kunt bestrijden op de hond en in huis.


WIST U DAT...

Eikels giftig zijn?In eikels en eikenboombladeren zitten grote hoeveelheden looizuur (tannines). Deze werken irriterend op het maagdarmkanaal met braken en diarree tot gevolg. Het kan zelfs leiden tot een (permanent) verminderde nierfunctie!


Dennenappels en kastanjes zijn in principe niet giftig, maar ze worden, net als eikels, vaak door de hond ingeslikt tijdens het spel. Ze kunnen op deze manier een obstructie van de darm veroorzaken die levensbedreigend is. Vaak moet de dennenappel of kastanje operatief verwijderd worden.


Let dus goed op wat uw hond opeet tijdens het wandelen en het spelen..


WIST U DAT…

Voedsel wat wij eten, giftig kan zijn voor uw hond?


De meeste mensen schuiven hun hond graag wat lekkers toe, maar let goed op, niet alle soorten voedsel die voor de mens geschikt is voor consumptie is dat ook voor honden! De volgende soorten voedsel moet je absoluut niet geven aan je hond, deze kan er ziek van worden of in het ergste geval zelfs aan dood gaan.


Chocolade
Chocolade is een van de gevaarlijkste dingen voor honden, en het grootste probleem is dat de meeste honden wel helemaal weg zijn van chocolade. De giftige stof is theobromine, de hoeveelheid is verschillend per soort (bakkerschocolade en puur het hoogste aantal, wit het laagste). Het heeft een effect op de hartspieren van de hond, deze kan sneller en onregelmatig worden (en in het ergste geval zelf leiden tot een hartstilstand). Als je merkt dat je hond chocolade heeft gegeten probeer hem gelijk te laten braken, en ga zo snel mogelijk naar de dierenarts.


Uien


Ui, Knoflook en alle groenten uit de `Ui familie´ zijn niet goed voor honden. De ui is slecht voor de rode bloedlichaampjes en kan leiden tot bloedarmoede.


Druiven & Rozijnen
Druiven en in de gedroogde vorm rozijnen zijn erg gevaarlijk voor honden. Ze kunnen leiden tot nier falen. Een paar rozijnen zijn genoeg voor een hond aan dood te gaan.


Mosterd
Vooral de zaden zijn erg slecht voor honden, kan leiden tot een ontsteking van het maag darmkanaal, lever, nieren en huid.


Alcohol
Alcohol is vergif, en de lever van de hond kan hier nog slechter tegen dan de mens. Tevens is de hop die in bier zit slecht voor honden, deze kan zorgen voor een steeds hogere lichaamstemperatuur.


Tomaten bladeren en stammen
De groene delen van de tomatenplant bevatten solanine. Zowel voor de mens als voor honden zijn deze giftig. De rode vrucht zelf is niet giftig.


Noten
Veel noten zijn giftig voor honden, vooral de Macadamia en de Pinda zijn gevaarlijk.


Avocado
De pit, de schil en het fruit zijn niet goed voor je hond. De hond kan ademhalings problemen krijgen, vochtophopingen in de longen/buikholte/hart en een ontsteking aan de alvleesklier.


Fruit Pitten
Het eten van het klokhuis van een appel of andere pitten van fruit kan giftig zijn wanneer er blauwzuurgas vrijkomt.


Rauw Varkensvlees
Kan leiden tot de ziekte van Aujeszky (dodelijk).


Deze lijst is natuurlijk niet volledig, check altijd eerst goed bij de dierenarts, fokker of op het internet of iets nieuws dat je aan je hond wilt geven niet giftig is!

U kunt me ook volgen op instagram: hondentrimsalon_twinkel

Openingstijden

maandag

9:00–18:00


dinsdag

9:00–18:00


woensdag

9:00–18:00


donderdag

9:00–18:00


vrijdag

9:00–18:00

Buiten de openingstijden mag u me altijd bellen voor informatie of een afspraak.

Routebeschrijving